De la începutul sezonului sportiv de toamnă, studenții AISB se plâng de orele de practică întârziate. Indiferent dacă motivul este că nu au suficient timp să socializeze, nu au destul timp să-și facă temele, sau se blochează în trafic, elevii nu sunt fericiți cu noul program extra curicular.

Potrivit unui sondaj trimis de către ,,The Bite”, 60% dintre posibili jucători nu s-au înscris pentru o echipă sportivă din cauza timpului de început ducându-se până la 4:30.

Iată o privire la programul curent de antrenament:


În ciuda acestor plângeri, directorul AISB Athletic David Hughes spune: “Numerele noastre pe care le avem în echipe acum sunt în sus, este pentru prima oară când avem o echipă JV de fotbal pentru băieți, de ani de zile. Numerele noastre sunt solide, și nu am văzut un număr foarte mare de elevi care renunță.


Ultimate frisbee. Sursa imaginii: ziarul Patriot Student

Hughes zice că noul program este un succes, deoarece a permis studenților să se alăture activităților extra curiculare, cele de o oră, chiar dacă se află într-o echipă sportivă. ,,Vrem să îi facem pe studenți să joace sporturi recreaționale, nu doar sporturi de echipă; iar acum avem frisbee și șah și club de cărți “, spune Hughes. ,,Și toate acestea pot să se întâmple – toate acele activități pe care nu le-am desfășurat în trecut, din cauza acestor antrenamente începând mai târziu”.

El adaugă că ceea ce fac elevii înainte de practică depinde de ei. Ar putea să-și facă temele sau să se alăture unei activități de oră imediat după școală.

Chiar dacă acest lucru poate fi adevărat, mulți studenți încă se plâng de acest “decalaj temporal” și pentru un motiv bun. De fapt, jurnalistul educațional Patti Ghezzi a afirmat într-un articol de pe website-ul Care.com că ,,nu toți copiii se pot concentra pe teme imediat după terminarea unei zile lungi la școală”. Ea sugerează că părinții și profesorii ar trebui să ofere copiilor ,,o șansă să se joace și să se relaxeze înainte de a începe temele.” Acest timp ar putea fi petrecut în sport.

Potrivit studiului studenților, 76% dintre studenți au spus că preferă să-și facă temele acas[, în loc de “decalajul de timp”. Mulți au spus că nu se pot concentra în acea perioadă, că ar prefera să socializeze cu prietenii în timpul acestui decalaj, sau pur și simplu pentru că,,nu s-au simțit bine” finalizând munca imediat după școală.


Traficul din București. Sursa imaginii: Bob și Sue Williams.

O altă problemă cu noul program de practică este că studenții se blochează în trafic după antrenamente. Pentru studenții care locuiesc în oraș, le poate lua ore să ajungă acasă.

Antrenorul AISB Cross Country Luke Scholtes, care locuiește în Dorobanți, spune că: “Vineri se poate dura aproape o oră s[ ajung, când într-o zi nelucrătoare sunt de obicei acasă într-o jumătate de oră”.


Daniel Pryslak, antrenorul de Varsity Volei, spune că noul program sportiv a ajuns să fie și mai rău pentru el. În timp ce autobuzele profesorilor nu mai rulează, e mai greu pentru profesori și antrenori să ajungă acasă. Dacă va lua autobuzul local, va trebui să meargă ceva timp pentru că nu se oprește lângă casa lui, iar luarea unui Uber sau Black Cab ar fi costisitoare, mai ales cu creșterea prețurilor în timpul orelor de trafic.

Pryslak crede, de asemenea, că timpul înainte de antrenamente poată fi cu ușurință o pierdere. ,,Cred că este bine ca studenții să-și facă munca, dar dacă nu reușesc să-și facă treaba, ar putea ajunge chiar și mai grea de terminat după ce ajung acasă”. El arată, de asemenea, îngrijorarea față de studenții care nu se înscriu pentru sport din cauza programa. ,,Programul nostru sportiv va face rău pentru că nu vom avea atât de mulți sportivi care se vor înscrie, nu vor crește și este foarte frustrant”.

În timp ce există în mod evident îngrijorări și plângeri, Hughes, un susținător al noului program, este ,,mereu deschis la schimbarea și valorile vocii tuturor celor implicați”. El spune că, dacă sunt ridicate suficiente preocupări, este posibil ca echipa noastră să facă ajustări sau, eventual, revenirea la programul anterior