Zăpada s-a întors, iar Crăciunul se apropie. Încă o dată, este timpul ca elevii AISB să facă o mică favoare pentru Berceni. Vinerea viitoare, pe data de 7 decembrie, toți elevii care participă la eveniment vor face autobuzul cu pungi de mâncare pentru a trimite familiilor dezavantajate din sat.

Elevii de la EC2 la gradul 6 vor primi pungi Mega Image și liste de produse alimentare pentru a le cumpăra. Deși nu sunt obligați, elevii mai în vârstă pot participa, de asemenea, la acest eveniment, luând o pungă și o listă din biroul doamnei Hofman (primul etaj, lângă biroul secundar).

Costul aproximativ pentru cumpărarea tuturor produselor alimentare din listă este de 90 de lei. Alimentele nu ar trebuii să fie aproape de data lor de expirare.

Elevii ar trebui să aducă pungile umplute înapoi la consilierii lor până joi, 6 decembrie.

Berceni este un sat mai sărac lângă București, fiind în distanță de aproximativ o oră cu mașina


Ce se întâmplă în sat?


Autobuzul plin de alimente va ajunge la cea de-a doua șansă, un centru comunitar din Berceni, care va ajuta la distribuirea pungilor către localnici la petrecerea lor de Crăciun anuală. AISB lucrează, de asemenea, în cooperare cu primarul din Berceni și poliția locală pentru a face procesul mai eficient.

De ce facem asta?


Timp de mai mult de 10 ani, școala noastră a ajutat familiile din Berceni prin Stuff the Bus. Coordonatorul AISB Service Learning, Margritha Hofman, explică faptul că acest eveniment de serviciu are un impact pozitiv atât asupra studenților din AISB, cât și asupra populației din Berceni.

,,Oamenii din sat au sentimentul că nimeni nu-i pasă de ei … [dar pentru că școala noastră îi ajută] au realizat, hei, oamenii ne pasă de noi, acum ar trebui să facem ceva pentru noi înșine”, spune Hofman.

Ea adaugă că în ultimii 10-12 ani, Berceni a ales ,,un primar nou, strălucit”, care înțelege nevoia de a ajuta satul. Orașul a construit, de asemenea, un nou centru comunitar și a înființat o echipă de badminton local care a câștigat primul loc la Campionatul Național de Badminton din România anul trecut.

De asemenea, Hofman subliniază impactul pozitiv al evenimentului asupra elevilor noștri. “Școala noastră face mici evenimente la nivel de școală […] acesta este unul din acele momente în care toată școala se reunește pentru a aduce sentimentul de unitate”.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să o găsiți pe doamna Hofman la biroul ei sau să o contactați prin e-mail la mhofman@goaisb.ro.

* Mulțumiri speciale grupului de servicii pentru studenți, Making A Difference (MAD) pentru organizarea acestui eveniment.